Rólunk írták – A Hóvirág néptáncegyüttes karácsonyi előadása

Több, mint száz táncos lépett a színpadra a gyergyószentmiklósi Hóvirág Néptáncegyüttes nagyszabású karácsonyi előadásán. Az esemény iránt igen jelentős volt az érdeklődés, a néptáncosok vasárnap és hétfőn is bemutatták ünnepi műsorukat, és mindkét napon zsúfolásig telt a városi művelődési központ színházterme.

A Hóvirág különböző korosztályú tánccsoportjai meg is hálálták a figyelmet, nagyon színvonalas, mozgalmas előadással szórakoztatták a közönséget. Külön színfoltja volt az ünnepi rendezvénynek, hogy felléptek a legkisebbek is, akik közül többen óvodások még, és vannak, akik csak néhány hónapja járnak táncolni – ennek ellenére mindnyájan rendkívül ügyesek voltak: hófehérbe öltözve, jól sikerült előadásukkal könnyeket csaltak a büszke szülők szemébe.

Az oktatók azt mondták, jó alkalom a karácsonyi fellépés arra, hogy a gyermekek bemutassák, mit tanultak az elmúlt időszakban, ugyanakkor kellemes hangulatot teremt az ünnepi készülődéshez is. Az előadást Portik Izolda-Magdolna, Nagy Zsuzsa és Szász Ferenc táncoktatók állították össze, ők azok, akik egész évben foglalkoznak a gyermekekkel.

 

Forrás: http://hargitanepe.eu/hoviragos-karacsony/