I. Edzőtábor – 2010

Ezdotabor1

Az I. Hóvirág Edzőtábor 2010 nyarán került megszervezésre. Nagy kihívás volt a tánccsoportnak úgy a megfelelő program kialakítása, mint az oktatókkal való együttműködés, az egy hetes tábor azonban nagy sikert aratott.

A tábor szervezésének ötlete már korábban megfogalmazódott, hiszen a gyerekeknek folyamatosan szükségük van az újdonságokra, az új táncanyagokra, új oktatók megismerésére, ezáltal is közelebb kerülve a néptánchoz.

Egy hétig, a különböző korosztályú táncosokat lefoglalni és az oktatási időt érdekessé, hasznossá tenni nem könnyű feladat, erre azonban bátran vállalkoztak:

  • Topánka: Fekete Orsolya a Maros Művészegyüttes táncosa, korábban a kolozsvári Szarkaláb táncegyüttes táncosa
  • Gereben: Nagy (Balogh) Zsuzsa és Nagy Botond, mindketten a kolozsvári Ördögtérgye néptáncegyüttes táncosai
  • Hóvirág: Czirják (Gáspár) Lujza és Józsa Levente

Az ebédszünetben pedig lehetőségük volt a gyerekeknek kipróbálni a gyöngyfűzést, íjászkodást, bútorfestést, nemezelést valamint a tábori vetélkedőn is megmutathatták egymásnak a már elsajátított mozdulatokat.

A jó hangulat mellett komoly munka uralta a teljes hetet, melynek eredményét a táborvégi gálaesten láthatta a nagyközönség. A színpad díszletétre pedig a kézműves foglalkozásokon készített tárgyakat használta fel a táncegyüttes.