II. Edzőtábor – 2012

2012 július 30 – augusztus 5, újra gyerekzsivajtól zajos a gyergyószentmiklósi Művelődési Központ, mely helyet adott a II. Hóvirág Edzőtábornak.

13020604_982025531846664_1195933255_nA táncosok a korábbi tábor sikerének köszönhetően izgatottan várták, hogy megismerhessék az új oktatókat, kikben új barátokra leltek.

Az egy hetes foglalkozások négy csoportban zajlottak:

  • Topánka kicsik: Bartha (Gábor) Ágnes
  • Topánka: Polgár Emilia és Bajkó László, az M stúdió színészei Sepsiszentgyörgyön, korábban a Háromszék táncegyüttes, valamint Udvarhely néptáncműhely táncosai
  • Gereben: Lőrincz Hortenzia és Farkas Tamás, aranygyöngyös és aranysarkantyús táncosok, mindketten a Magyar Táncművészeti Főiskola korábbi hallgatói voltak.
  • Hóvirág: Boros Hilda és Boros Béla, az Udvarhely néptáncműhely, valamint a Hargita Néptáncegyüttes táncosai

Egyszerre szólt szatmári muzsika, szucsági román, magyar muzsika, legényes táncok heves csapásai, kis óvodások csengő éneke. A táncoktatás mellett az ebédszünetben ez úton is lehetőség volt kézműveskedni.

A tábori hetet pedig egy színvonalas gálaest zárta, ahol anyukák, apukák, nagymamák, nagytaták, ismerősök, jó barátok láthatták, hogy egy hét alatt mennyi mindent képesek megtanulni a gyerekek egy kis segítséggel.