III. Edzőtábor – 2014

13054914_982025371846680_1599078324_oHa 2014 nyár, akkor Hóvirág edzőtábor, immáron harmadik alkalommal. Egy hét napi több órás táncoktatással, jó hangulattal, új táncokkal, zenekarral, énekszóval, melyet izgatottan várt a csoport.

A minőségi munkát az alábbi oktatóknak köszönhetjük ez úton:

  • Topánka kicsik: Miklós-Papp Zsuzsanna, Népművészet Ifjú Mestere díjas népdalénekes, Nagyvárad Táncegyüttes táncosa
  • Topánka: Miklós-Papp Zsuzsanna és Miklós János, Nagyvárad Táncegyüttes táncosai, illetve korábbi vezetője
  • Gereben: Boros Hilda és Boros Béla, az Udvarhely néptáncműhely, valamint a Hargita néptáncegyüttes táncosai
  • Hóvirág: Podpácz Beáta és Kirch Zoltán, a Jászberényi Tanítóképző Főiskola valamint a Magyar Táncművészeti főiskola korábbi hallgatói, Fülöp Ferenc díjas táncosok, Zoltán pedig a Népművészet Ífjú Mestere.

A már hagyományossá vált kézműves foglalkozások, valamint a tábori hetet záró gálaest mellett egy különlegességgel készültek a szervezők, ugyanis a Beáta és Zoltán által tanított nyárádselyei táncokat a Hóvirágos táncosok a nyárádselyei adatközlő táncosokkal közösen vitték színpadra. Nagy élmény, ugyanis a néptáncegyüttes hivatása megőrizni és továbbadni a néptáncot, népdalokat, melyet most első kézből kaphattak a táncosok. Lehetőségük volt továbbá beszélgetni a már idősebb adatközlőkkel néhány jellegzetes nyárádselyei szokásról, ezzel is közelebb kerülve ehhez a vidékhez.