Csillagok útján

Csillagok útján

“Harang csendül, plakat
Ének zendül,
Messze zsong a hálaének,
Az én kedves kis falumban
Karácsonykor
Magába száll minden lélek.”
(Ady Endre)

Követve az Esthajnalcsillagot József és Mária egykoron megtalálták szállásukat, ahol később megszületett a megváltónk.

Ezt az utat szeretné bemutatni a Hóvirág néptáncegyüttes, különös figyelmet szentelve a csillag- és annak jelentős szerepére. Út közben találkozunk a három királlyal, akik ugyancsak őt követve megtalálják a jászolban már ott fekvő Jézust, majd együtt ünneplik annak születését.

A néptánc elemekből, valamint külön zenei összeállításra készült táncjátékba, mind a Topánka, Gereben és Hóvirág csoportjaink is megmutatkoznak, közel 110 táncos áll majd a színpadon. A koreográfiákat a felcsíki, sóvidéki, kalotaszegi, szilágysági táncokból kivett elemek ihlették, melyeket külön, erre az alkalomra készített jelmezekben mutatják be a fiatalok.

Az előadás bemutatásra kerül: 2012. december 21-22.-én Gyergyószentmiklóson. Koreográfiákat készítették: Szász Ferenc, Gáspár Judit, ifj. Szász Ferenc és Mezei Laura.

Legyen ez egy karácsonyi ajándék a Hóvirágtól mindenkinek. Egy ajándék, mely ugyan nem fér el a fa alatt, de kapjon helyet minden kedves néző szívében, ezzel is köszönve mindazoknak, akik bármilyen formában, az év bármely pillanatában is segítették lelkes kis közösségünket.

Áldott Ünnepeket kíván a Hóvirág Néptáncegyüttes!

 

Vissza